Tip en ven

01.08.07
 

Carsten C. Møller
Salgschef
SPÆNCOM A/S

Hvad var det vigtigste du fik med hjem fra dagen?
De vigtigste input er at beton - tidligere set som et nødvendigt, men ugleset materiale, nu vinder gehør også i de mere kreative cirkler. Dermed udfordres den lidt ensidige ingeniørtekniske anvendelse, hvilket forhåbentligt giver nye indspark både til kunsten og arkitekturen. 

Fik du nogle input som du kan bruge direkte i dit arbejde?
Med hensyn til mindre betonprodukter har det ikke så stor relevans for vores anvendelse af beton, da vi arbejder i stor skala,  men det er spændende, at beton bliver en mere naturlig del af vores hverdag og dermed også noget, som øger betons synlighed og image generelt.

Blev dine forventninger til dagen indfriet?
Ja! Dagen var godt sammensat, således at bredden i og især nye muligheder for anvendelsen af beton blev fint belyst. Det var også en god lejlighed til at snakke med både kolleger og designere om de nye input.
Vi vil gerne deltage en anden gang.

 

Sigrid Haugen,
Industriel designer MNID, Lektor
Akershus University College, (Designuddannelse – Norge) www.hiak.no

Hvad var det vigtigste du fik med hjem fra dagen?
Det var fint å se at det er flere enn vår høgskole som tenker nytt rundt bruken av materialet betong. I Bachelor-/Masterstudiet ved Høgskolen i Akershus (Norge) fokuserer man på materialkunnskap og praktisk arbeid/utforsking direkte i materialene, og vi oppfordrer selvsagt studentene til å tenke utover den konvensjonelle bruken av for eksempel betong.

Fik du nogle input som du kan bruge direkte i dit arbejde?
Ja, en del interessante innspill, bl.a. om bruk av armeringsstoffer, retarder, pigmenter og tilslag, som supplerer den retningen vi arbeider i. Også måter å arbeide eksperimenterende rent formalt.

Har du fået ændret dit perspektiv på udvikling og produktion af mindre betonprodukter?
Eksempler på at det går an å opprettholde en lønnsom produksjon, det tyder på at markedet er rede, i alle fall i våre naboland. Trendrapporten var jo også entydig på det hold, og det gir en økonomisk realisme som er viktig å kunne fortelle våre studenter om. De skal jo til slutt kunne leve av å formgi, blant annet betong.

 

Lars Vejen 
Design manager. Interior & Design. Aarhus
Schmidt Hammer Lassen

Hvad var det vigtigste du fik med hjem fra dagen?
Jeg fik et udvidet indblik i betonens utallige muligheder og mest af alt bekræftet i, at det er et materiale der er kommet for at blive og som rummer stor æstetisk værdi, når det er udført rigtigt og sat i den rigtige kontekst.

Fik du nogle input som du kan bruge direkte i dit arbejde?
Jeg har det sidste halve års tid arbejdet med en konkret produktserie i beton, så det var rigtig fint at få min viden opdateret og udbygget til mit videre arbejde med dette.

Blev dine forventninger til dagen indfriet?
Det var ikke alene et flot og veltilrettelagt arrangement, som klappede hele vejen rundt. Det var også en informativ og fin blanding af indlægsholdere. Det er med garanti noget der inspirerer og giver endnu større lyst til at bruge materialet.